U subotu 24. marta Centar za razvoj obrazovanja ”Planeta”, zajedno sa OŠ ”Ivo Lola Ribar” i OŠ ”Nikola Vukićević”, priključio se globalnoj ekološkoj akciji ”Sat za našu planetu”!

 

 

Akcija ”Sat za našu planetu” (Earth hour) obeležava se već 10 godina u Srbji i ove godine njen slogan bio je ”Poveži se s’ prirodom” s ciljem da svaki pojedinac otkrije deo sebe koji ga povezuje sa prirodom, kako bi i naučio da ju čuva.

 

Tokom našeg obeležavanja ”Sata..” skakave zanimljive aktivnosti su se odvijale: prvo smo pogledali dva filmića o klimatskim promenama i efektu staklene bašte, a nakon toga poslušali i prezentaciju o biodiverzitetu-šta je, kako je ugrožen i kako da ga sačuvamo. Prezentaciju su pripremili učenici Maja G. i Nebojša C. uz pomoć nastavnice Ene Horvat.

Nakon prezentacije usledio je interaktivni kviz pomoću Kahoot sajta koga možete pokrenuti klikom na: Kahoot U trci sa izumiranjem

 

WWF je napravi seriju sjajnih kratkih skečeva koji nam govore kako da očuvamo biodiverzitet i budemo ekoliški odgovorni, pa smo pogledali svih 10, nije na odmet! 🙂

  I mi smo 2015. snimili jedan kratak video nazvan ”Dobre ideje za uštedu energije”. Video je prikazan na poznatom ”Green fest” festivalu.

Čuvajte našu planetu Zemlju! Jedina je koju imamo!

You may also like

Počeo sa realizacijom projekat ”Košnica” /// Projekti 2019
Odobren projekat ”KOŠNICA” /// Projekti 2019
Počela pripremna nastava iz matematike /// Završni ispit 2019

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *