5. decembara u Sremskim Karlovcima obeležen je Međunarodni dan volontera i nagrađeni su najbolji omladinski volonterski projekti u okviru programa ”Mladi su zakon” za 2017. godinu, među kojima je i naš DNK-Dečji Naučni Klub!

 

 

Među 130 projekata i 35 letnjih međunarodnih kampova, izdvojeni su pobednici i na dan volontera, 5. decembra, je u Sremskim Karlovcima, tim povodom organizovana svečana dodela nagrada i proglašenje pobednika konkursa “Mladi su zakon”, kojem je prisustvovala i pomoćnica Ministra za omladinu i sport, Snežana Klašnja. Centar ”Planeta” i ”Dečji naučni klub” predstavljaja je naša volonterka Leila Čuvardić, zajedno sa predstavnikom resurs centra za Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug Somborskog edukativnog centra.

 

Pehar kao simbol pobede, kamperska stolica kao simbol avanture i knjiga kao simbol učenja!

 

 

Kako smo počeli ove i prošle  godine možete pogledati na:

Do sada je u okviru programa Dečjeg naučnog kluba održano 20 radonica kroz koje je prošlo više stotina dece zahvaljujući velikom broju volontera i idejnim tvorcima programa, nastavnicama fizike Sanje Balać i biologije Ene Horvat.

Pratite rad Dečjeg naučnog kluba na zvaničnoj Facebook stranici: Dečji naučni klub Sombor

 

Više na:


Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta, stručnoj podršci Resurs centara i Mladih istraživača Srbije od 2010. do kraja 2017. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, finansirano je više od 1.420 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih. Od 2014. godine do kraja 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.

You may also like

CPN podržava i FIZI BIZI FEST 9! /// PROJEKTI 2019
Proizvodi kvalitetnog zujanja u ”Košnici” /// PROJEKTI 2019
I ove godine aktivan raspust za decu /// Planeta bez granica

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *