U subotu 16. septembra, učenici somborske gimnazije „Veljko Petrović“, akcijom čišćenja Velikog bačkog kanala započinju sa realizacijom eko-projekat „5 nedelja ekoaktivizma“.

 

Projekat ima za cilj da stvori ekološki bezbedne uslove za mlade i ostale građane Sombora kroz edukaciju i motivaciju mladih za odgovornije ponašanje prema životnoj sredini. Inicijativu su pokrenuli učenici Gimnazije, članovi učeničkog parlamenta, koji su do sada već realizovali nekoliko uspešnih akcija u lokalnoj zajednici, a i istoimeni projekat prošle godine koji se pokazao kao primer dobre prekse. Projekat obuhvata nekoliko eko-inicijativa: akcija deljena eko-torbi sa printom eko-poruke ispred većih trgovinskih lanaca u Somboru, akcija oslikavanja zida u dvorištu Gimnazije ekomuralom i akciju ispisivanja eko-poruka na većem broju mesta u gradu, čišćenje obale Velikog bačkog kanala i ozelenjavanje javnog prostora.

 

Sve ove aktivnosti zajedno čine 5 vikenda aktivnosti tj. 5 nedelja ekoaktivizma koje podižu ekološku svest, razvijaju ekološku odgovornost i volonterski duh. Partneri na realizaciji projekta su Opštinski odbor pokreta gorana Sombor i Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“.

Pozivamo sve gimnazijalce da se priključe prvoj radnoj akciji u subotu 16. septembra.

Ako…

  • voliš da se družiš
  • brineš o životnoj sredini
  • želiš korisno da provedeš slobodno vreme
  • želiš da se aktiviraš u učeničkom parlamentu Gimnazije

prijavi se da volontiraš na projektu „5 nedelja ekoaktivizma“!

Možeš se prijaviti za volontiranje na jednoj, više ili na svim akcijama koje su navedene u tabeli.
Prijave se obavljaju kod prof. Lane Matijević, koordinatorke učeničkog parlamenta, lično ili na mejl lana_matijevic@yahoo.com, a treba da sadrže tvoje ime i prezime, kontakt e-majl i telefon.

You may also like

Otvoren poziv za učešće dece na radionici Aktivna planeta! // PLANETA BEZ GRANICA
Aktivan raspust za decu u Centru ”Planeta”-OTVOREN POZIV! /// PLANETA BEZ GRANICA
Odlični rezultati budućih somborskih IT-jevaca! /// Završni ispit 2019

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *