U periodu od 25-28. maja 2017. godine na Đerdapu održan je završni skup 1. generacije ambasadora za prirodu u okviru dugoročnog programa WWF-a ”Akademija za prirodu” u okviru projekta ”Zaštićena područja za prirodu i ljude”.

-Ambasadori (učenici i nastavnici iz 10 škola), treneri i rendžer NP Đerdap na vidikovcu Kovilovo-

Deset timova iz deset osnovnih i srednjih škola u Srbiji bili su u oktobru 2016. godine učesnici Akademije u Istraživačkoj stanici Petnica gde su upoznavali, umrežavali i naučili kako da sprovode školske eko-projekte. Po završetku Akademije postali su ambasadori jednog od pet odabranih zaštićenih područja u Srbiji (SRP Gornje Podunavlje, NP Fruška gora, PIO Avala, NP Đerdap i NP Tara).

Konkurs za 2. generaciju Ambasadora za prirodu je gotov, a iste očekuje Akademija u oktobru ove godine u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

U periodu od oktobra 2016. do maja 2017. godine ambasadori su u okviru svojih škola i lokalnih zajednica, a u saradnji sa upravljačima gore pomenutih zaštićenih područja, realizovali školske projekte i posete zaštićenim područjima. Podršku u celokupnom procesu razvoja ideje i realizacije projekta pružao im je WWF.

Završni skup sa istom grupom nastavnika i učenika imao je za cilj prezentaciju sprovednih projekata, druženje i boravak u prirodi NP Đerdap. Prvoj generaciji ambasadora predate su koverte sa imenima 2. generacije ambasadora kojima oni postaju mentori u narednom ciklusu akademije koji počinje u oktobru 2017.

Više fotografija možete pogledati klikom na: WWF Akademija za prirodu-završni događaj

Trenerski tim Akademije čine Alice Thinschmidt, Emil Benesch, Catalina Murariu, Ena Horvat, Marina Drndarski i Ljiljana Jovanovic, a celokupnim projektnom koordiniše Sonja Badjura iz WWF Srbija.

 -Trenerski tim Akademije za prirodu-

Poklon narednoj generaciji Ambasadora osmišljen je u obliku motivacionog videa, pa pogledajte:

 

Tokom Akademije sklopljena su prijateljstva i saradnje koja će trajati još mnogo godina, a ujedno je promovisan boravak u prirodi i njena zaštita, jer kako glasi ime projekta, zaštićena područja su za prirodu i ljude.

You may also like

CPN podržava i FIZI BIZI FEST 9! /// PROJEKTI 2019
Proizvodi kvalitetnog zujanja u ”Košnici” /// PROJEKTI 2019
I ove godine aktivan raspust za decu /// Planeta bez granica

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *