Grad Sombor podržavao veliki broj PLANETArnih programa u 2018. godini!

 

Gradska uprava Grada Sombora podržava naše programe od 2016. godine, kada je PLANETA osnovana. Ove godine dugujemo posebnu zahvalnost na prepoznavanju kvaliteta našeg rada i opredeljivanju većeg iznosa finansijskih sredstava za realizaciju programa koje smo realizovali tokom 2018. godine, a to su: DNK (Dečji Naučni Klub), FIZI BIZI FEST 8-festival nauke u Somboru, Pripremna nastava iz matematike za upis učenika sa posebnim sposobnostima za informatiku.

 

Na programu LAP za mlade grada Sombora, Fizi Bizi Fest podržan je sa 104.500,00 dinara. Iznos skoro duplo veći u odnosu na prošlogodišnji. Uz sufinansiranje od strane Centra za promociju nauke, koji nas takođe podržava već četiri godine unazad, u iznosu od 150.000,00 dinara, a uz odsustvo podrške Pokrajine, i dalje nismo imali dovoljno sredstava da Festival organizujemo na istom ili višem nivou u odnosu na prethodnu godinu. Uz saradnju sa Gimnazijom ”Veljko Petrović”, posebnom odlukom Gradskog veća Grada Sombora, opredeljena su dodatna sredstva u iznosu od 190.000,00 dinara za Festival, kao projekat iz oblasti obrazovanja od značaja za lokalnu samoupravu, a u okviru koga će se promovisati ideja Sombora kao IT grada.

Pratite vesto o Festivalu na: FIZI BIZI FEST 8

 

Grad je pružio i podršku programu ”Pripremna nastava iz matematike za upis učenika u novo informatičko odeljenje” u Gimnaziji ”Veljko Petrović” u Somboru, na način da je roditeljima dece koja su upisala novi smer refundirala iznos u visini cene petomesečnog kursa. Ukupan iznos koji je refundiran roditeljima 20 dece koja su upisala smer bio je 120.000,00 dinara. Na taj način, Gradska uprava je pokazala da pruža punu podšku tendencijama Gimnazije da  somborske đake profiliše u pravcu programera koji bi živeli i radili u svom rodnom gradu Somboru. Centar ”Planeta”, Gimnazija i Grad nastavljaju dalju saradnju na promociji ideje ”Sombor kao IT grad”, o čemu ćemo vas više informisati putem neke naredne vesti.

-Sastanak sa roditeljima dece zainteresovane za upis IT smera. Obraćanje Gradonačelnice Dušanke Golubović, direktora Gimnazije dr Fekete Ladislava i prof. Marka Sudarića-

 

Zahvaljujemo se direktoru Gimnazije, Gradonačelnici, Gradskom veću i drugima koji su doprineli da ove godine naši programi budu prepoznati i podržani!

You may also like

Otvoren poziv za učešće dece na izletu ZELENA PLANETA! // PLANETA BEZ GRANICA
Otvoren poziv za učešće dece na radionici Kreativna planeta! // PLANETA BEZ GRANICA
Otvoren poziv za učešće dece na radionici Bezbedna planeta! // PLANETA BEZ GRANICA

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *